Svájci óra márkák, amelyekről már mindenki hallott

svájci óra márkák

Az óragyártás területén ez az ország hosszú, elismert, több mint 500 éves múltra tekint vissza. Ez idő alatt az óraipar folyamatosan haladt előre, az időmérő eszközök fokozatosan fejlődtek és a nagy, masszív kronométerek kisebbé, hordozhatóbbá váltak, majd megjelentek a zsebórák, amelyeket aztán felváltottak a csuklón viselt modellek.

Számos válság ellenére, a svájci óra márkák túlélték a nehéz pillanatokat, főként a felhasznált anyagok minőségét érintő innovatív megoldásoknak köszönhetően. Még egy úgymond egyszerű mechanikus óra is több száz apró alkatrészből áll és mindegyiknek megvan a maga feladata, ami a legnagyobb pontosságot és kézműves munkát igényli. A svájci óra márkák gyártmányainak nem feltétlenül kell 100%-ban hazai anyagokból készülniük, mivel ez magas gyártási költségekkel jár.

A Swiss Made címke a minőséget jelzi. Jogi szempontból, ahhoz, hogy egy óra elnyerje a hőn áhított címet, több fontos feltételnek kell megfelelnie. Nem véletlen tehát, hogy a svájci óra márkákat régóta a világ legjobb és legpontosabb gyártóiként ismerik el.

Author: seditor