Száraz köhögés ellen sóterápia ajánlott

száraz köhögés ellen

A légúti megbetegedések tünetei hosszú hetekig is elkísérhetik az érintetteket. Például az úgynevezett száraz köhögés több mint egy hónapig is elhúzódhat, ami a mindennapokat is igencsak befolyásolhatja. A száraz köhögés ellen köhögéscsillapítókat, nyákoldókat is szoktak alkalmazni, előbbi az inger elfojtására, utóbbit a száraz köhögés hurutossá való „változtatására”, azonban ezeknek a mellékhatásaival is kell számolni.

Ha olyan megoldást keres, ami teljesen természetes és az esetleges utóhatásaitól sem kell tartania, akkor ajánljuk figyelmébe a száraz sóterápiát. A só gyógyhatásait orvosilag is elismerik, úgy a légzési, mint a bőrproblémák terén, tehát bátran tehet próbát valamelyik sóbarlang meglátogatásakor.

Ellenben fontos, hogy olyan helyre menjen, ahol nem párologtatják a sót, mert csak megfelelő páratartalom mellett hat a terápia a száraz köhögés ellen. Például a Tátra Sóbarlangban lézerrel mérik a levegő nedvességtartalmát, ahogy a koncentrációt is, így itt hatékonyan veheti fel a harcot a száraz köhögés ellen.

Author: administrator