Tudtad? Londonban magyar fogorvost is találhatsz!

Londonban magyar fogorvos

A Brit Fogorvosok Szövetsége legalább évente két alkalommal javasolja a fogorvos látogatást. Azonban nem mindenki keresi fel a hozzá közel lévő szakembert. Felmérések szerint a 18 és 64 év közötti felnőtteknek csak a 60%-a teszi meg ezt. Ez azt jelenti, hogy 40% nem. Az egyik oka annak, hogy egy magyar ember Londonban esetleg nem látogatja meg a fogorvost, a kommunikáció hiánya.

A fogászat minden határon át segíthet a mosolyokon, de a nyelvi különbségek megnehezíthetik a dolgokat. Ilyen helyzetekben különösen nagy segítség tud lenni, ha Londonban magyar fogorvoshoz is tudsz fordulni. Ennek számos előnye van, de hogy pontosan melyek azok, arról lentebb olvashatsz részletesebben.

Kényelmesebb lesz

A fogorvosi látogatások egyes betegeknek nyomasztóak vagy ijesztőek lehetnek. Talán a fogorvosi rendelő látványa, szaga és hangjai miatt, vagy talán a fogorvosról való kellemetlen emlékből vagy akár a nyelvi akadályból eredő szorongás miatt. Mindenki azt szeretné, hogy kényelmesen érezze magát azzal az egyénnel, akivel beszélget.

Egyes páciensek azért érezhetnek félelmet vagy szorongást a fogorvosi rendeléseken, mert nem tudnak majd hatékonyan vagy kényelmesen kommunikálni a fogorvosukkal. Egy magyar fogorvosi csapat drasztikusan javíthatja a rendelőben szerzett általános tapasztalatokat, és a páciens szívesen látottnak és megértettnek érzi magát.

Egy magyarul beszélő fogorvos jobban tud kapcsolatot teremteni a magyar nyelvet beszélő betegekkel. És amikor a fizikai vagy szájüregi egészségről beszélgetünk, a kényelem az egyik dolog, amire szükség van. Sokakat elkedvetleníthet attól, hogy visszatérjen a fogorvosi rendelőbe egy ellenőrzésre, ha kényelmetlenül érzi magát ott.

Nem kell ismerősöket tolmácsként használni

A rokonok vagy barátok tolmácsként való használata bármilyen környezetben kellemetlen élmény lehet. Ez kétszeresen is igaz, ha magánjellegű orvosi ügyekről van szó. Biztosan nem szeretnéd, ha a hozzád közel állók részleteiben tudnának a fogászati problémáidról. Ezért fontos, hogy olyan fogorvost találj, aki beszél magyarul. Így lehetőséged lesz élvezni a titoktartáshoz való jogod, amire az egészségügyi szakemberek felesküdtek.

Jobb egészségügyi eredményeket fogsz tapasztalni

Egy magyarul beszélő fogorvos jobb orvosi ellátást tud nyújtani egy honfitársának. Egy csak angolul beszélő fogorvos nehezen tudná átadni a receptekkel és a fogászati ellátással kapcsolatos fontos információkat. Tisztában kell lenned azzal, hogy mit kell tenned a fogaid és a szervezeted egészségének megőrzése érdekében.

Ezért fontos, hogy olyan fogorvost találj, aki legalább kétnyelvű, és mindkét nyelven folyékonyan ír és beszél. Így nemcsak kényelmesebb lesz a fogászati ellátás, hanem hajlandóbb leszel visszatérni a kontrollvizsgálatokra is. Ez pedig elengedhetetlen abban az esetben, ha a szájüreg jó egészségére vágysz.

A Londoni Magyar Fogorvos barátságos csapatának tagjai beszélnek angolul és magyarul is, és mindig örömmel fogadják az új pácienseinket a British Múzeum közvetlen szomszédságában található rendelőjükben. Lépj kapcsolatba velünk még ma, ha bármilyen kérdésed van a szolgáltatásaikkal vagy időpontfoglalási lehetőségeikkel kapcsolatban!

Author: seditor