Univerzális és kompakt Type C kábelek

Type C kábel

Az USB első változatát 1995-ben vezették be és a számítástechnikai rendszerek történetének legsikeresebb interfészévé vált. Több tízmilliárd eszköz kommunikál egymással USB-n keresztül, így ennek az adatátviteli csatornának a fontosságát aligha lehet túlbecsülni.

Úgy tűnik azonban, hogy a Type C kábel megjelenésével drámaian megváltozhat az USB képességeinek és szerepének megértése. Az új formátumú interfész csatlakozó témája aktív érdeklődést váltott ki az Apple MacBook laptop új verziójának bejelentése után.

A Type C kábel valamivel nagyobb, mint a hagyományos USB 2.0 Micro-B, de észrevehetően kompaktabb, mint az USB 3.0 Micro-B, a klasszikus A típusú USB-ről nem is beszélve.

Fontos megérteni, hogy névlegesen a szóban forgó vezeték felhasználható a maximális teljesítményű kapcsolat elérésére 10 Gb/s sebességig, de az ilyen sávszélesség elérése érdekében, a csatlakoztatott eszközöknek is biztosítaniuk kell azt. A Type C kábel jelenléte nem jelzi a port tényleges sebességi képességeit. Ezeket előre tisztázni kell a termékek specifikációiban.

Author: administrator