Wakame – az ázsiai szuperélelmiszer

wakame

Az ázsiai konyha tele van olyan eredeti összetevőkkel, amelyeket az öreg kontinens lakói általában nem fogyasztanak. Ezeknek köszönhetik a távol-keleti ételek szokatlan jellegüket, egzotikus ízüket és egyedi megjelenésüket. Az egyik ilyen összetevő a wakame.

Bár az európaiaknak a tengeri moszat fogyasztása gyakran meglehetősen furcsa ötletnek tűnik, a japánok és a koreaiak étrendjének rendszeres részét képezi, akik talán ennek köszönhetik egészségüket és fiatalos megjelenésüket.

A wakame a japán konyhában használt, a barna algák csoportjába tartozó ehető tengeri moszatok egyik népszerű fajtája. Egészségfejlesztő tulajdonságai miatt a szuperélelmiszerek közé sorolják, vitaminokban, ásványi anyagokban, zsírsavakban és egyéb, az emberi szervezetre jótékonyan ható összetevőkben gazdagok.

Az óceáni medencék sekély vizében, 6 méteres mélységig nőnek és termesztésüknek nincs negatív hatása a környezetre. A wakame színe olajzöld, íze finom, enyhén édeskés. Az európai piacon ma már széles körben kapható szárított formában és pácban, üvegekben.

Author: seditor